Nieuw optiepakket voor Ford Focus RS

14/06/2017

Het nieuwe optiepakket voor de meermaals bekroonde Focus RS geeft nog meer tractie en rijplezier dankzij een mechanisch sperdifferentieel (ook wel Limited Slip Differential genoemd). Bovendien omvat het optiepakket een unieke styling, met onder meer de unieke Focus RS-koetswerkkleur Nitrous Blue, opvallende mat-zwarte koetswerkdetails en een tweekleurige uitvoering voor de zetels.

Nog meer tractie en rijplezier

Het mechanische sperdifferentieel beperkt het motorkoppel naar een wiel dat weinig grip heeft op het wegdek en stuurt het naar het wiel met meer grip om wielspin tegen te gaan en de acceleraties en stabiliteit te bevorderen. Door het koppel naar elk voorwiel te regelen, stelt het Quaife-differentieel Focus RS-bestuurders in staat om het vermogen van de 350 pk sterke 2.3 EcoBoost-motor maximaal te benutten in sportieve rijsituaties. Het werkt bovendien naadloos samen met alle standaard gemonteerde rijtechnologieën van de Focus RS:

  • De Ford Performance-vierwielaandrijving, die de koppelverdeling laat variëren naargelang de rijomstandigheden van het moment, controleert de input van de autosensoren honderd keer per seconde en stuurt tot 70 procent van het aandrijfkoppel naar de achterwielen.
  • Dynamic Torque Vectoring, dat een elektronisch gestuurde koppeling op de achteras gebruikt om tot 100 procent van het beschikbare koppel naar een van de achterwielen te sturen, kan de aandrijving in nauwelijks 0,06 seconden van kant laten veranderen.
  • Torque Vectoring Control (TVC), dat automatisch kleine reminterventies uitvoert om spinnende voorwielen af te remmen.


Het pakket omvat ook diverse rijmodi, waaronder de allereerste Drift-modus voor gecontroleerd overstuur in circuitomstandigheden en Launch Control voor de ultieme prestaties vanuit stilstand: 4,7 seconden voor de sprint van 0 tot 100 km/u.

Uniek Focus RS design

De gedurfde en dynamische stijl van het optiepakket voor de Focus RS omvat unieke details voor de specifieke koetswerkkleur Nitrous Blue, waaronder een dak en buitenspiegelkappen in mat zwart. De zwarte dakspoiler achteraan kreeg eveneens een mattere zwarte afwerking met blauwe RS-logo’s op de zijvleugels van de spoiler.

Eveneens standaard zijn de:

  • Satijnglanzende, zwarte 19” lichtmetalen gesmede velgen met RS-middendoppen, die de kracht en impactbestendigheid ten goede komen.
  • Eendelige Brembo-remzadels met vier zuigers, afgewerkt in het opvallende RS-blauw met Brembo-logo.
  • Recaro-kuipzetels met exclusieve accenten in Nitrous Blue-leder.

Kom de Focus RS ervaren in onze FordStore

De Ford Focus RS is exclusief te koop bij FordStores, de concept stores van Ford waar beleving centraal staat. Kom naar FordStore Morren Motor in Sint-Truiden voor een proefrit.

Vraag een testrit aan in de Focus RSMeer informatie over de Focus RS


Extra focus op Ford Performance

Het optiepakket voor de Focus RS is de jongste nieuwigheid van Ford Performance, dat onlangs zijn recentste gamma tentoonstelde op het Autosalon van Genève 2017. Om het Europese engagement van Ford Performance kracht bij te zetten, heeft Ford Leo Roeks aangesteld voor de nieuw gecreëerde functie van Ford Performance Director Europe.

Roeks: “Het was geen sinecure om het toonaangevende rijgedrag van de Focus RS nog te verbeteren, maar onze Ford Performance-ingenieurs leverden een onderstel af dat het vermogen van de 350 pk sterke EcoBoost-motor tot het uiterste weet te benutten. Voor de meest enthousiaste bestuurders maakt de extra grip van het mechanische Quaife-differentieel het nog eenvoudiger om de snelheid aan te houden in de bochten van een circuit en de acceleratiesnelheid bij het uitkomen van de bocht te maximaliseren. De nieuwe afstelling biedt ook meer mechanische stabiliteit en controle bij forse remmanoeuvres en helpt bestuurders om de auto te optimaliseren voor powerslides dankzij de Drift-modus. Het optiepakket voor de Focus RS tilt onze ‘fun to drive’-filosofie naar ongekende hoogten voor een dagelijkse wagen.”

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws